Kennis-maken of inschrijven
Jeugdjournaal op school
13 april

Woensdag 12 april was het "Nationale Poepdag" ;-)
Op die dag wordt door de Maag Lever Darm Stichting elk jaar extra aandacht besteed aan de relatie tussen ontlasting en gezondheid.
Het Jeugdjournaal kwam daarover een item maken in groep 7/8.
Ze interviewden een paar leerlingen en ze bekeken (en filmden!) de toiletten. Dat leverde ongebruikelijke beelden op!
Het was een bijzondere dag met een bijzonder onderwerp.
Maar wel heel erg leuk om aan mee te werken!

 

Je kunt het journaal hier terugkijken:
https://jeugdjournaal.nl/uitzending/74169-avondjournaal.html

 

obs de kameleon velp

Groep 7/8 op kamp

Op 7, 8 en 9 juni was groep 7/8 op schoolkamp in Oosterbeek. Ook dit jaar gingen ze op de fiets naar Trappershorst.

Ze hadden een vol maar erg leuk programma. Ze bezochten Burgers Bush, ontwierpen ze hun eigen t-shirt,  speelden ze spannende nachtspelen, bouwden met bamboestokken, klauterden over een trappersbaantje, kookten in aluminiumfolie, aten (bijna allemaal) een meelworm, speelden lasergame tegen bijna alle andere juffen en meesters en nog veel meer. De laatste dag sloten ze af met een paar uur zwemmen in Arnhem. Geen wonder dat ze allemaal moe thuis kwamen ;-)

Het waren erg gezellige dagen!

obs de kameleon velp

Bezoek aan Kamp Westerbork

Dinsdag 30 mei bezochten groep 6, 7 en 8 voormalig Kamp Westerbork.
We begonnen in het museum, waar we het verhaal hoorden van Ina Gans, een Joods meisje uit Arnhem, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen zat op Kamp Westerbork. 
Daarna deden we in het museum een aantal opdrachten over oud-gevangenen van het kamp.
Ook bezochten we, na een lange wandeling, het voormalige kampterrein, waar we een rondleiding kregen.
Het was een indrukwekkende dag; we hebben veel gezien en geleerd over hoe het eraan toeging in de Tweede Wereldoorlog.

obs de kameleon velpIndrukwekkend bezoek aan Kamp Westerbork

Stadsboerderij Presikhaaf

Woensdag 31 mei gingen de kleutergroepen naar de Stadsboerderij Presikhaaf.

Wat hebben ze er genoten!

Ze zagen biggetjes, kalfjes, geitjes en ook een tractor en een grote kar.

Er was zoveel te zien en te aaien, de kinderen kregen er geen genoeg van.

Het was een leuke en leerzame dag.

Maar ook het spelen in de speeltuin na afloop was superleuk, en het ijsje smaakte daarna heel lekker.
Bedankt iedereen die ons vandaag geholpen heeft!

obs de kameleon velp

 

Waterdiertjes!

Donderdag 25 mei ging groep 3 naar het bezoekerscentrum van Veluwezoom. Daar kregen ze les over waterdiertjes. Twee gidsen namen hen mee naar een grote vijver waar de kinderen zelf onderzoek konden doen naar welke waterdiertjes er in de vijver leven. Ze mochten met schepnetjes, bakjes, vergrootglazen, etc. aan de slag.
Ze hebben veel waterdiertjes kunnen vinden en kunnen bekijken en weten nu alles over kikkervisjes, salamanders, bootsmannetjes, schaatsenrijdertjes, bloedzuigers en libellelarven.
Het was een heel avontuur!

obs de kameleon velpGroep 3 doet onderzoek naar waterdiertjes

 

Jeugdjournaal op school

Woensdag 12 april was het "Nationale Poepdag" ;-)
Op die dag wordt door de Maag Lever Darm Stichting elk jaar extra aandacht besteed aan de relatie tussen ontlasting en gezondheid.
Het Jeugdjournaal kwam daarover een item maken in groep 7/8.
Ze interviewden een paar leerlingen en ze bekeken (en filmden!) de toiletten. Dat leverde ongebruikelijke beelden op!
Het was een bijzondere dag met een bijzonder onderwerp.
Maar wel heel erg leuk om aan mee te werken!

 

Je kunt het journaal hier terugkijken:
https://jeugdjournaal.nl/uitzending/74169-avondjournaal.html

 

obs de kameleon velp

13 aprilLees verder
De Grote Rekendag (29 maart)

Rekenen is op school een belangrijk vak. Wist je dat er zelfs een speciale dag voor is?
Dit jaar was deze "Grote Rekendag" op 29 maart 2023, met als thema: de Afvalparade. En dat is dus het leuke van de Grote Rekendag: je combineert rekenen met aandacht voor iets anders. Afval (maken, verwerken, hergebruiken, verminderen) is een actueel onderwerp.
Op de Grote Rekendag staan alle lessen voor alle groepen helemaal in het teken van rekenen. Een dag die laat zien dat rekenen meer is dan alleen maar sommen maken en dat rekenen ook gewoon heel leuk kan zijn!
We hebben de hele dag in alle groepen veel gerekend. De kleuters hebben bijvoorbeeld met wc-rollen en knoopjes een rekenbos gemaakt. Ook mochten ze blikgooien. Met elkaar hebben ze bekeken hoeveel blikken ze omgegooid hebben. Daarvoor moet je tellen, maar ook weten wat "meer" is en "minder". Ze maakten er zelfs een staafdiagram van! In de andere groepen hebben ze ook geteld, gerekend, geturfd en gespeeld. Wat dacht je bijvoorbeeld van het leggen van dominostenen in de juiste cirkel (elke steen met in totaal 10 ogen moest in cirkel 10). En dat zo snel mogelijk!
Of een lastige som: stel dat elk kind elke dag een pakje drinken mee naar school neemt. Een heel jaar lang. Passen al de lege pakjes dan op de vloer?
Hoeveel afval nemen kinderen elke dag mee naar school? Wat voor soort afval is dat? Kan het misschien ook wat minder worden?
Bij bijna elke opdracht kon je een mooie tabel of een kleurrijk staafdiagram maken. Zo zag je bijvoorbeeld of er verschillen waren tussen de meisjes en de jongens. Welke groep gooide de meeste blikjes om?
Het was een nuttige, maar vooral ook heel erg leuke en gezellige dag, we hebben met de hele school veel nieuwe dingen geleerd!

obs de kameleon velp

30 maartLees verder
Een ruimtereis

We werken de hele maand maart met het thema "sterren en planeten". Het begon bij de kleuters, die een kist voor ruimtespullen ontdekten (zoals een aardbol, ruimtepak, raket, astronaut en telescoop). Leuk om mee aan de slag te gaan!
Half maart stond er "ineens" een planetarium in de speelzaal. Alle groepen mochten in de koepel, waarin van alles over sterren en planeten werd geprojecteerd. In het planetarium leek het net alsof we in een ruimteschip zaten. Een aantal kleuters vond het best spannend: zouden we nu echt opstijgen? Het was voor hen een hele belevenis!
We stegen op vanuit Amsterdam; van bovenaf zag je goed de lichte plekken op aarde waar mensen wonen, en ook donkere plekken (de Noordzee). Maar we zagen ook de Grote Beer en Orion. Het kleine randje rond de aarde, is de dampkring. De maan heeft geen dampkring. De stenen die op de maan botsen maken gaten. We leerden over de Melkweg, een grote groep sterren. De zon is wel 16.000 graden, bij ons is het gemiddeld 14 graden. De zon is eigenlijk een grote magneet. Er zijn donkere en lichtere plekken. Dit heeft te maken met de temperatuur.
Mercurius is de kleinste planeet en Saturnus de grootste. De aarde is de blauwe cirkel. Er was een verzoekje of we naar het zwarte gat konden gaan. Dit kon. Het is een grote ster die ooit is ontploft. 
Al met al was het een onvergetelijke ruimtereis!
De komende weken gaan we nog verder met dit thema, zodat straks iedereen alles weet over het heelal!

obs de kameleon velpWat hebben we veel gezien onderweg!

18 maartLees verder
Nog één keer: carnaval

Zowel carnaval als de voorjaarsvakantie zijn inmiddels voorbij, maar we willen iedereen toch nog één keer laten genieten van ons carnavalsfeest.

 

Het was 17 februari een dolle boel op De Kameleon!
We begonnen op het plein waar meester Dennis de onthulling van onze eigen Prins en Prinses van de school deed. Dit jaar is de school overgenomen door Prins Timo en Prinses Marley, zij deden het geweldig!

De kinderen konden vervolgens de heupen en armen loszwaaien op een geweldige kaskraker van de Snollebollekes. Juf Ruth en juf Amber deden dit soepel voor en iedereen deed dit vrolijk na!
Iedereen was prachtig verkleed. We hebben onder leiding van fijne hulpouders, opa's en oma's meerdere spellen kunnen doen. Natuurlijk konden de stoelendans en wat extra schmink niet ontbreken. We hebben op een springkussen gesprongen en genoten in de disco. Aan het eind van de dag was iedereen moe...
Nogmaals dank aan de ouderraad; zij hadden de school school geweldig versierd en voor iedereen waren er meerdere traktaties. Heel fijn!

Het was wederom een topdag; we kijken enorm uit naar volgend schooljaar! ALAAF, ALAAF, ALAAF!

obs de kameleon velp

 

28 februariLees verder
Prettige vakantie allemaal!

Vrijdag 17 februari hadden we een geslaagde carnavalsviering. Het was één groot feest in de school!

En nu wensen we iedereen een fijna vakantie.

Maandag 27 februari zien we jullie graag terug op school.

prettige vakantie

17 februariLees verder
Lege flessen-actie voor Oekraïne geslaagd

De leerlingen van groep 4 hebben op 8 april alle verzamelde lege flessen weggebracht.

Dat werd een groot succes.

Er zal bijna 130 euro worden overgemaakt naar Giro555.

Met dank aan iedereen die de afgelopen week flessen bij ons heeft gebracht!

obs de kameleon velpDe Coop heeft dit bedrag verdubbeld

9 aprilLees verder
Lege flessen voor Oekraïne

In groep 4 zijn ze druk bezig met het inzamelen van lege flessen. De opbrengst gaat naar de mensen in Oekraïne. Vrijdagmiddag 8 april worden de lege flessen naar de Coop in Velp gebracht.
De Coop verdubbelt de opbrengst en doneert het statiegeld aan GIRO 555!!
De kinderen uit groep 4 zijn al de wijk in geweest om lege flessen op te halen. Heeft u nog lege flessen en wilt u groep 4 helpen met inzamelen? Geef ze dan uiterlijk aanstaande vrijdag aan een van de kinderen van onze school.

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!

Lege flessen voor Oekraïne

4 aprilLees verder
Schoon belonen

 

Vanaf december 2021 doen we een jaar lang mee aan het project "Schoon belonen" van de gemeente Rheden. Elke maand zorgt een andere klas ervoor dat het schoolplein, de speeltuin en de voetbalkooi weer netjes zijn. Ook lopen we een rondje om de school en ruimen daar al het zwerfafval op.


Dus als je kinderen ziet lopen met een geel hesje aan waarop staat "ik-buurt-mee", dan weet je dat het de leerlingen zijn van de Kameleon die de buurt weer schoon en netjes maken! 

 

In de school staan nu twee hele grote oranje plastic flessen waar we al het zwerfafval en het PMD (plastic, metaal, drankenkartons) in doen. Zo leveren wij onze bijdrage aan een schoner milieu door het afval goed te scheiden. 

obs de kameleonWij helpen mee!

15 decemberLees verder
Streetwise

Op 17 november waren de mensen van Streetwise op school.

Streetwise is een programma van de ANWB, waarin je allerlei belangrijke dingen leert over het verkeer.

Ze hadden autootjes bij zich, een zebrapad, Albertine (een pop) en zelfs een echte auto.

We leerden oversteken op een zebra, veilig lopen op de stoep, autogordels op de goede manier vastmaken, de zitplaatsverhoger gebruiken en nog veel meer.

We zagen ook wat er gebeurde toen Albertine voorin de auto zat zonder gordel en zitje.

De oudere kinderen mochten zelf op (de afgezette) straat oefenen. Dat gebeurde zo nu en dan met piepende remmen ;-)

Het was een nuttige dag!

streetwise bij obs de kameleon velpWe hebben veel geleerd!

23 novemberLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren