Kennis-maken of inschrijven

Kleur je wereld met vijf pijlers

De Kameleon is een openbare brede basisschool voor kinderen uit Velp en Arnhem.

 

‘Kleur je wereld’, dát is wat wij belangrijk vinden in ons onderwijs. Dat willen we dus ook goed doen. We hebben vijf pijlers; ‘meetlatten’ die we gebruiken om ons werk te checken. Steeds met de vraag: Zijn we goed bezig, of moeten we onze aanpak en ideeën aanpassen?

 

obs De Kameleon VelpVijf meetlatten waaraan wij ons werk checken

 

Wij geloven dat kinderen pas echt kunnen ontwikkelen als hun welbevinden goed is. Je zit lekker in je vel en voelt je thuis op school. Als er een keer een conflict is ben je niet zo snel uit het veld geslagen, maar je staat stevig in je schoenen en kan het weer goed oplossen. 


Zonder de betrokkenheid van de kinderen lukt het ook niet. Betrokkenheid betekent; Je wil graag leren want je weet wat je aan het doen bent en waarvoor je het doet. Bovendien vind je het superleuk en uitdagend. Je eigen ideeën en inbreng zijn belangrijk om je betrokken te voelen.


Een klaslokaal waar iets te beleven valt maakt nieuwsgierig. De betrokkenheid wordt nog groter! Maar leren gebeurt ook buiten de klas, wat dacht je bijvoorbeeld van leren in het bos of in de stad? De omgeving interessant en uitdagend maken. Milieuverrijking heet dat.


Op de Kameleon kijken we naar wat een leerling kan. Gepersonaliseerd aan de slag op jouw eigen niveau en tempo. We zoeken naar jouw talent. Iedereen heeft iets waar je goed in bent, én dingen die je juist lastig vindt. Ook daar gaan we mee aan de slag.


We zijn procesgericht; stap voor stap naar een oplossing. Onderweg leer je het meest en fouten maken moet! Want als je nooit een fout maakt kun je het blijkbaar al en heb je dus niets geleerd. Zonde van de tijd toch?!

 

Schoolgids De Kameleon

 

obs De Kameleon Velp  

"De Kameleon? Is veel moderner dan 5 jaar geleden toen ik van school af ging. Ze werken nu met tablets. Maar de sfeer is nog steeds heel open en gastvrij."

 

Jeremy, oud-leerling

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies preferences