Kennis-maken of inschrijven
Ook dit is taal!
08 februari 2019 15:36

Groep 6 werkte zó enthousiast aan een taalproject, dat ze niet eens door hadden dat het echt "taal" was . In groepjes verzamelden de kinderen informatie over allerlei dieren. Ze verwerkten alles op prachtige posters die nu in de gang hangen. Altijd al wat willen weten over tijgers, paarden, koala's of zelfs rode panda's? Vraag het groep 6!


obs de Kameleon Velp dierenposter

Kleuters op schoolreisje naar de dierentuin

Het schoolreisje van groep 1 en groep 1/2 was 6 juni. Ze gingen met de bus naar de speeltuin in Dieren. Gelukkig was het droog.

Iedereen heeft een leuke dag gehad. Er is heel veel gespeeld, en de frietjes en het ijsje waren erg lekker!


obs De Kameleon VelpGezellig in de bus naar Dieren

Schoolkamp van groep 7/8 groot succes

Het schoolkamp van groep 7/8 is achter de rug. Zoals elk jaar gingen ze drie dagen naar Oosterbeek. Op de fiets. 
Gelukkig was het grotendeels lekker weer. Ze hadden een lekker druk programma: openluchtmuseum, zelf koken, zeer geslaagde bonte avond, actieve spelletjes, Airborne begraafplaats, opdrachtenspel op de markt, natuurlijk de traditionele foto op de tank bij Hartenstein, koken op houtvuur, zwemmen... En ook lekker veel vrije tijd om in het bos te spelen.

Na afloop was iedereen moe... maar de mooie herinneringen nemen ze hen niet meer af!
obs De Kameleon VelpKampvuur op donderdagavond

Wat deden we bij de muzieklessen?

Heel veel!
Op 28 mei 2019 liet elke groep zien wat ze de afgelopen tijd hebben geleerd. Het werd een vrolijke dag!

obs De Kameleon Velp

Sponsorloop 2019

Op 23 mei was onze sponsorloop. De kinderen hebben enorm hun best gedaan. En omdat het eigenlijk wel warm was... ging het ijsje na afloop er goed in. De meesters en juffen zijn trots op jullie!

obs De Kameleon Velp

Musical op school

Op 9 en 10 april stond de school in het teken van toneel, muziek en dans. We voerden een musical op! Elke klas had een eigen Disneyverhaal uitgezocht. Op dinsdag 9 april hebben alle kinderen de hele dag heel hard gerepeteerd en gewerkt aan een bijpassende outfit. Op woensdag 10 april was de grote uitvoering. De kinderen hebben twee fantastische dagen gehad. Iedereen heeft meegedaan en wat een talent zit er bij ons op school! Veel ouders zijn woensdag komen kijken. Veel meer dan we hadden verwacht. Super leuk, al was het daardoor voor sommige ouders slecht te zien. Voor hen (en voor alle andere ouders) staan daarom alle foto's van de voorstelling in de app! Heel veel dank aan alle mensen van het ROC die deze dagen voor ons hebben georganiseerd!
obs De Kameleon VelpGeweldige musical op school!

12 aprilLees verder
Voorjaar dichtbij

Je hoeft in deze periode niet ver van huis te gaan om van het voorjaar te genieten. Voor de ingang van de school staat het "Laantje van juf Ina"  in volle bloei. En achter, bij het plein van de kleuters, bloeit de "Boom van juf Astrid" die we vorig jaar oktober hebben gepoot. We zijn blij dat het boompje de winter goed is doorgekomen.

obs De Kameleon Velp

3 aprilLees verder
Larenstein-tijd!

Het is voorjaar en dan mag elke klas altijd een keer naar Larenstein voor een natuurles. De leerlingen van groep 1/2 werden daarbij geholpen door Molly de Mol, Willie de Worm en Victor de Vogel. Groep 4/5 werkte vooral met zintuigen. Bovendien mocht iedereen met natuurlijke materialen verschillende bomen een gezicht geven. Groep 7/8 had als thema "de oertijd". Dat kon je al zien aan hun naambordjes... Aan het eind van de les mochten ze ook nog even vuur stoken.

De foto's staan in blogs in de app.
Bedankt leerlingen en docenten van Larenstein voor de leuke lessen!
obs De Kameleon VelpOok dit voorjaar zijn we weer uitgenodigd door Larenstein om leuke natuurlessen bij te wonen

2 aprilLees verder
Heerlijke pannenkoeken

Vrijdag 22 maart was het pannenkoekendag. In de keuken bakten alle groepen zelf, met onmisbare hulp van de ouders!, hun pannenkoeken.

Daarna mochten ze ze samen met hun gasten in het Speellokaal opeten. Er waren heel veel ouders, opa's/oma's, broertjes en zusjes gekomen!

En de pannenkoeken waren heel erg lekker!

obs De KameleonDat was smullen!

22 maartLees verder
Het wordt lente

Je kunt zien dat het bijna lente is. Onze kleuters gaan weer lekker de zandbak in!

obs De Kameleon VelpDe kleuters in de zandbak

19 maartLees verder
Natte Boomfeestdag

Woensdag 13 maart heeft groep 7/8 meegedaan aan de jaarlijkse boomfeestdag. Het was wel een beetje nat ... maar heel erg leuk om te doen. Samen met Marc Budel (wethouder) en Jan Kip hebben de leerlingen zo'n twintig bomen geplant. Onder de grootste boom hebben ze een tijdcapsule verstopt. Daar had iedereen een persoonlijk briefje ingedaan met daarop hun gedachten over de wereld in het jaar 2100. We zijn benieuwd wat de mensen in 2100 daar van vinden!

obs De Kameleon VelpBoomfeestdag 13 maart 2013 (foto: Robin Zeilmaker, gemeente Rheden)

16 maartLees verder
Bieb op school

In het begin van 2019 starten we met BIEB OP SCHOOL.
Dit betekent dat er een ruimte binnen de school ingeruimd wordt als mini-bibliotheek waar kinderen terecht kunnen om boeken te lenen voor in de klas en voor thuis. Alle kinderen worden dan (gratis!) lid van de bieb en krijgen een echt bieb-pasje waarmee ze boeken kunnen lenen.

obs de Kameleon

8 februariLees verder
Ook dit is taal!

Groep 6 werkte zó enthousiast aan een taalproject, dat ze niet eens door hadden dat het echt "taal" was . In groepjes verzamelden de kinderen informatie over allerlei dieren. Ze verwerkten alles op prachtige posters die nu in de gang hangen. Altijd al wat willen weten over tijgers, paarden, koala's of zelfs rode panda's? Vraag het groep 6!


obs de Kameleon Velp dierenposter

8 februariLees verder
Even lag er sneeuw

Eind januari lag er heel even sneeuw in Nederland. Onze kleuters hebben er heel veel plezier mee gehad!

sneeuw op school

23 januariLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren